לאחרונה פנו למשרדנו מס' לקוחות מודאגים אשר יש להם סיבות טובות לחשוד כי מי מבני המשפחה אח או אחות או קרוב אחר, עורך שימוש שלא כדין בחשבון בנק של הורה או אדם קרוב אשר מצוי במצב קוגניטיבי או גופני ירוד, תוך שאותו בן משפחה מנצל את מצבו הירוד של אותו הורה או קרוב משפחה אחר על מנת לקבל ממנו כספים שלא כדין.
המלצתנו במצב כזה היא לפנות בהקדם לייעוץ משפטי, שכן יש פעולות משפטיות רבות שניתן לערוך על מנת למנוע ניצול וכן לדרוש בבימ"ש החזר של כספים אשר הוצאו שלא כדין מחשבון בנק של אדם מבוגר מוחלש פיזית ולעיתים גם קוגניטיבית עם עליות וירידות כפי שהדבר אופייני למחלות הזקנה השונות.
במקרה שנדון רק לאחרונה בבימ"ש דובר על מקרה שבו אישה אלמנה שהיו לה שני בנים שאחד מהם נפטר והותיר אחריו ילדים.
הבן שנותר בחיים הצטרף לחשבון הבנק של אימו האלמנה כחודשיים לפני פטירתה, ומשך משם צ'ק על סך של למעלה ממיליון ₪.
הנכדים של האלמנה, ילדיו של בנה שנפטר טענו בבימ"ש כי מדובר בהברחת כספים מהעיזבון, ואילו הבן טען כי מדובר במתנה שקיבל מאימו.
בימ"ש קבע כי על הבן להחזיר את הש'ק שמשך מחשבון הבנק, וכי אין מדובר במתנה שקיבל הבן מאימו, שכן נמצא כי מטרת הצטרפותו של הבן לחשבון של האם לא הייתה להפוך אותו לשותף בחשבון הבנק שלה, אלא לסייע לאם בשל מצבה הרפואי המורכב, וכי לא הייתה לאם כוונה להפוך את הבן לשותף מלא בכספיה.
עוד נקבע כי מקום בו אדם מצטרף לחשבון בנק פעיל ועתיר מזומנים, בימ"ש יבחן כל הקניית מתנה בקפדנות ובגישה זהירה במיוחד.
נתקלתם במצב בו קרוב משפחה משך כספים או קיבל מתנה חריגה מחשבון הבנק של הורה או קרוב מבוגר ? הינכם מוזמנים לבוא ולהתייעץ עימנו ולקבל ייעוץ משפטי מסודר כיצד עליכם לפעול.